Rifkin nog steeds overtuigd van potentie van waterstof

Rifkin nog steeds overtuigd van potentie van waterstof

19 mei 2017De Amerikaanse energiedeskundige Jeremy Rifkin schreef vijftien jaar geleden al over de ‘waterstofeconomie’. Nog steeds verwacht hij veel van waterstof, zegt hij tegen het Technisch Weekblad.

Rifkin was in Nederland om te spreken op het jaarcongres van het Gelderse Energieakkoord. Het Technisch Weekblad interviewde hem, o,a. over de potentie van waterstof.

Uit het interview van het Technisch Weekblad
‘(…) ‘Waterstof is nog steeds de heilige graal, je kunt het modulair inzetten voor opslagsystemen bij appartementen en het is goed bruikbaar bij grootschalige elektriciteitscentrales’, stelt hij. ‘Maar de belangrijkste toepassing is vanaf het jaar 2020 te verwachten binnen de auto-industrie. Daimler, Ford en Nissan werken momenteel al samen om een brandstofcel te maken. Deze samenwerking zal naar verwachting leiden tot standaardisatie van deze techniek. Als je praat over elektrische auto’s dan heeft de brandstofcelauto als groot voordeel dat de actieradius groter is dan de accuauto. Dit betekent een belangrijke paradigmaverschuiving binnen het elektrisch vervoer.’ (…)’

 

Bronnen
Technisch Weekblad, 19 mei 2017: ‘Waterstof is de heilige graal’ (via Blendle)
Foto: website Rifkin

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.