Rotterdam: ‘Neen, tegen kolenwarmte’

17 november 2016Wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur) heeft verklaard dat Rotterdam geen kolenwarmte zal binnenlaten op het Rotterdamse warmtenet. 

Uit een persbericht van  het Rotterdams Klimaat Initiatief
‘(…) Rotterdam sluit zich hiermee aan bij eerdere uitspraken die zijn gedaan door gemeente Den Haag, de brouwer Heineken en tuinders in het Westland. De eigenaren van de kolencentrales, Uniper en Engie, hoopten zich juist onmisbaar te kunnen maken door warmte te leveren aan de Rotterdammers, maar niemand wil hun kolenwarmte hebben. Dat brengt sluiting van de kolencentrales een stap dichterbij, noodzakelijk voor het behalen van het Klimaatakkoord van Parijs.
Vatan Hüzeir, woordvoorder van het Rotterdams Klimaat Initiatief: “Dit is een belangrijke keuze. Rotterdam blijft niet hangen in het verleden. Wij dringen er bij de wethouder en de raadsleden op aan zich nu maximaal in te zetten om de kolencentrales uiterlijk in 2020 te sluiten, en een plan te gaan maken voor uitfasering van de fossiele industrie richting 2035.” (…)’

Bronnen
Rotterdams Klimaat Initiatief, 17 november 2016: Wethouder Rotterdam spreekt zich uit tegen kolenwarmte
Zie ook
FluxEnergie, 8 juli 2016: Rotterdamse actie tegen ‘kolenwarmte’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.