Ruim half miljoen slimme thermostaten in Nederland

31 maart 2016 – Slimme thermostaten veroveren gestaag een plek in de Nederlandse huishoudens. Momenteel heeft 8% van de Nederlandse huishoudens een slimme thermostaat. Bijna de helft hiervan heeft deze thermostaat gekregen bij het afsluiten van een nieuw energiecontract.

Uit een persbericht van Multiscope
‘(…) Toon van Eneco is de grootste. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders.

Gemak en comfort zijn het belangrijkst
Eén op de twaalf huishoudens (8%) heeft een slimme thermostaat. Dit zijn ongeveer 600.000 Nederlandse huishoudens. De belangrijkste reden om te kiezen voor een slimme thermostaat is gemak en comfort (39%). Slimme thermostaten zijn namelijk op afstand te bedienen door middel van een app. Daarnaast speelt lager energieverbruik een belangrijke rol. Inzicht in verbruik en uitgaven (33%), controle over het energieverbruik (28%) en kostenbesparing (27%) zijn de overige veel voorkomende redenen. Vier op de vijf Nederlanders met een slimme thermostaat zijn tevreden met het apparaat.

Toon meest gebruikte slimme thermostaat
De slimme thermostaat Toon (aangeboden door Eneco) is verreweg de meest gebruikte. Eén op de drie (34%) slimme thermostaten is een Toon. De Nefit ModuLine Easy (14%), de E-thermostaat (9% – van Essent), Honeywell EvoHome (8%) en de Nest (4%) completeren de top 5.

Helft slimme thermostaten gratis bij energiecontract
Bijna de helft van de huishoudens met een slimme thermostaat kreeg deze bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. De slimme thermostaat hangt vooral bij gezinnen met kinderen (12%) en bij 18 tot 34 jarigen (10%). Bij 65-plussers blijft de slimme thermostaat nog wat achter (7%). Eén op de zes Nederlanders (13%) geeft aan een slimme thermostaat te overwegen.  (…)’

 

Bronnen
Multiscope, 31 maart 2016: Ruim half miljoen slimme thermostaten in Nederland

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.