RWE vraagt nog eens 2 miljard euro subsidie aan voor bijstook biomassa

RWE vraagt nog eens 2 miljard euro subsidie aan voor bijstook biomassa

12 oktober 2016RWE heeft nog eens 2 miljard euro subsidie aangevraagd voor de bijstook van biomassa in twee kolencentrales. Met dat geld en een eerder toegekende subsidie, kan de Amercentrale voor 80 procent op biomassa draaien en de Eemscentrale voor 15 procent, aldus de Telegraaf.

Uit het bericht van de Telegraaf
‘(…) RWE lijkt zijn Amercentrale te willen omkatten tot een biomassacentrale waar kolen worden bijgestookt in plaats van andersom. Het voortbestaan van de centrale is onzeker, omdat er in de Tweede Kamer een meerderheid is die alle kolencentrales wil sluiten vanwege de hoge co2-uitstoot en dat geldt zeker voor de oudere, waaronder de Amer. (…)’

Om diezelfde reden (mogelijke sluiting van de kolencentrales) is de subsidie voor bijstook van biomassa  omstreden. RWE kreeg in juni al maximaal 1,2 miljard euro subsidie toegekend voor de bijstook van biomassa in de komende acht jaar. In de vorige SDE+-subsidieronde kreeg RWE niet de aangevraagde subsidie voor bijstook van biomassa in de Eemscentrale. Het bedrijf kondigde toen al aan in de volgende ronde weer mee te doen, aldus het FD. In deze ronde zal ongeveer 2,3 miljard euro te verdelen zijn, schat energiesubsidiedeskundige Joep Raats van PNO Consulting in de Telegraaf.

Bronnen
Telegraaf, 12 oktober 2016: Miljardenbal rond biomassa (via Blendle)
FD, 11 oktober 2016: RWE vraagt meer subsidie voor bijstook biomassa in kolencentrales (registratie)
FluxEnergie, 15 juni 2016: Acht jaar subsidie voor bijstook biomassa in kolencentrale

Foto: ECN

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.