Schiermonnikoog mobiliseert toeristen tegen boorplannen

Schiermonnikoog mobiliseert toeristen tegen boorplannen

30 augustus 2016Hoewel de plannen voor proefboringen bij Schiermonnikoog voorlopig zijn uitgesteld, gaan de acties van Schiermonnikoog door. De eilandbewoners mobiliseren nu toeristen door ze te vragen kaarten voor Engie te ondertekenen.

Uit een bericht van RTV Noord
‘(…) ‘Stop met uw plannen voor Schiermonnikoog,’ valt er op het kaartje te lezen. ‘Het is prachtig op Schiermonnikoog! Dat moet toch ze blijven, vindt u ook niet?’. Alle ondertekende kaarten gaan naar het energiebedrijf toe.
‘We proberen het bedrijf ervan te overtuigen. Dat ze dit beter niet kunnen doen en niet willen. Dat we dat gevaar niet willen, chemicaliën in de grond, bodemdaling, horizonvervuiling’, vertelt Josje Kooistra. Samen met haar mede eilandbewoners vraagt ze toeristen om de kaarten te ondertekenen. ‘De doos is al mooi gevuld’.
‘Dit soort energie is niet meer van deze tijd. Een bedrijf dat milieu belangrijk vindt, kan vast wel op een andere manier energie opwekken’, vertelt een vrouw terwijl ze zonder twijfel een kaart ondertekent. 
Binnenkort heeft de coalitie Niet Boren voor Schiermonnikoog weer een gesprek met het energiebedrijf Engie. Tot die tijd zullen er geen proefboringen gedaan worden. (…)’

Bronnen
RTV Noord, 27 augustus 2016: Energieconcern kan veel post verwachten vanuit Schiermonnikoog
Foto: still uit reportage RTV Noord

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.