Schotman: ‘De NAM is Sinterklaas niet’

31 januari 2015 – NAM-directeur Gerald Schotman ziet liever vandaag dan morgen dat de overheid meer regie neemt in het oplossen van de aardbevingsschade door gaswinning in het Noorden. Dat komt de snelheid van het herstel ten goede. 

Schotman in het Dagblad van het Noorden
‘(…) “Ik maak me boos over die langlopende en schrijnende gevallen. Het irriteert me mateloos.” (…)’

 

Schotman zegt zich als directeur van een mijnbouwkundig bedrijf, maar ook als persoon verantwoordelijk te voelen voor het afhandelen van de schade die de NAM veroorzaakt. Die afhandeling gaat niet altijd even snel. Er zijn veel ingewikkelde gevallen, waaronder huizen die ook voor de beving al slecht werden onderhouden of bewoners die zich willen laten uitkopen, maar de gemeente ligt dwars omdat ze op die plek geen braakliggende grond wil. Meer regie door de overheid zou helpen, meent Schotman.

‘(…) “Waar ik een probleem mee heb is om bij een monumentaal pand te moeten concluderen dat de investering om het op te knappen en te versterken veel hoger is dan de waarde van dat pand. Is dat een verstandige uitgave? Wanneer moet ik stoppen? Bij 20, 40 of 60 procent over de waarde van het pand? Ik weet het antwoord niet. Mijn punt is dat de NAM dat antwoord niet moet geven.” (…)’

Bron
Dagblad van het Noorden, 31 januari 2015: ‘De NAM is Sinterklaas niet’ (registratie verplicht)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.