snellaadstation Delft, Foto: Tom van Gurp

Shell 30.000 laadpalen rijker na overname NewMotion

snellaadstation Delft, Foto: Tom van Gurp

Shell neemt het in Amsterdam gevestigde NewMotion over. Dit bedrijf is één van Europa’s grootste aanbieders van elektrische oplaadpunten. “Kijkend naar mobiliteit zien we nieuwe technologieën samenkomen met traditionele brandstoffen”, zegt Matthew Tipper, vice president New Fuels bij Shell. “Met deze overname zorgen we ervoor dat onze klanten een reeks keuzemogelijkheden krijgen.”

Shell heeft eerder al aangegeven laadpalen te plaatsen bij twintig tankstations in Nederland, maar met de overname van NewMotion wordt een veel grotere stap gezet in de markt voor elektrisch rijden. De Amsterdammers hebben momenteel meer dan 30.000 laadpunten bij mensen thuis en bij bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Laadpassen

Daarnaast heeft het bedrijf inmiddels meer dan 100.000 laadpassen uitgegeven. Deze laadpas biedt toegang tot een netwerk van 50.000 openbare oplaadpunten, verspreid over 25 Europese landen. Het over te nemen bedrijf gaat als dochteronderneming van Shell door op de ingeslagen weg.

De combinatie biedt klanten volgens Tipper meer flexibiliteit bij het opladen van hun elektrische voertuig, thuis en op het werk. “Samen met de installatie van snellaadpalen op onze tankstations ontwikkelen we zo een breed aanbod. Dat is nodig om het succes van elektrische voertuigen voort te zetten.”

Nieuwe activiteiten voor energietransitie

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, vult aan: “Wij willen een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlandse energiesysteem en onderzoeken daartoe de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Elektrische mobiliteit is hier een voorbeeld van. We willen klanten in Nederland de keuze bieden. Met de producten en diensten van NewMotion versterken we ons streven om verschillende brandstoffen en energieoplossingen aan te kunnen bieden voor verschillende reizen.”

Foto: Tom van Gurp

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.