Shell breidt lab Amsterdam uit

shell lab foto
22 juli 2015 –
 Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) krijgt een extra vleugel. De extra labruimte biedt plaats aan onderzoek naar de interactie tussen vloeistoffen en gesteente.

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) is één van de drie belangrijkste R&D-centra van Shell wereldwijd. Naar verwachting wordt de nieuwe vleugel in 2017 opgeleverd.

Uit een bericht van Shell
‘(…) In de nieuwe vleugel gaan ongeveer tachtig R&D-experts proeven uitvoeren, waarbij ze condities nabootsen die op kilometers diepte voorkomen. Dit onderzoek moet inzichten opleveren in de wisselwerking tussen vloeistof en gesteente. (…) “Innovatie is essentieel om energie ook in de toekomst beschikbaar en betaalbaar te houden en tegelijk duurzamer te maken. Daarom investeren wij in verschillende innovatieprogramma’s zowel met externe partijen als op Shell R&D-locaties. Bijvoorbeeld in onze onderzoekcentra in Amsterdam, Houston en Bangalore”, zegt Chief Technology Officer Yuri Sebregts, verantwoordelijk voor R&D binnen Shell. “Deze locaties zijn dusdanig opgezet dat zij toegang geven tot de beste innovatie ter wereld en toptalent aantrekken om dit in stand te houden.”
De oplevering van de nieuwe laboratoriumvleugel van 8.500 m² wordt in 2017 verwacht. Momenteel heeft STCA 80.000 m² oppervlakte aan laboratoria, testhallen, werkplaatsen en kantoren, zoveel als elf voetbalvelden.

Shell investeert wereldwijd op jaarbasis ruim een miljard dollar in R&D en innovatie. In Nederland wordt door Shell op jaarbasis een paar honderd miljoen dollar geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. STCA behoort tot de top voor wat betreft private onderzoeksuitgaven in Nederland. (…)’

shell lab

Bronnen
Shell, 15 juli 2015: Shell breidt R&D-vestiging Amsterdam uit met labruimte
Foto en tekening: Shell

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.