‘Shell brengt bedrijfsonderdelen nu niet apart naar de beurs’

‘Shell brengt bedrijfsonderdelen nu niet apart naar de beurs’

25 mei 2016In tegenstelling tot wat analisten eerder beweerden, is Shell niet van plan bedrijfsonderdelen ter waarde van 40 miljard dollar apart naar de beurs te brengen. Dat stelde financieel directeur Simon Henry dinsdag na de aandeelhoudersvergadering, aldus De Telegraaf. 

Uit een bericht van De Telegraaf
‘(…) Het naar de beurs brengen van $40 miljard aan onderdelen hoort voorlopig niet bij de plannen. Een analist die had beweerd dat dit wel zo was, had hem volgens Henry ’woorden in de mond gelegd’. „Zou jij dat doen in een omgeving waarin energiebedrijven zo laag gewaardeerd zijn als nu?”, beantwoordde Henry vragen na de vergadering gisteren.
Henry sloot overigens niet uit dat het naar de beurs brengen van bezittingen op een ander moment wel zal gebeuren. Zo heeft Shell pijpleidingen in de Verenigde Staten al eerder als Shell Midstream Partners naar de beurs gebracht. „We hebben het dus al een keer gedaan.” (…)’

De Britse krant The Telegraph kwam vorige week met het bericht dat Shell de schuld door de overname van BG wilde verkleinen door niet-kernactiviteiten – gebundeld in een ‘baby-Shell’ – apart naar de beurs te brengen. Henry zou dat tegen analisten hebben gezegd, maar hij ontkende dat dus gisteren.

Bronnen
De Telegraaf, 25 mei 2016: Shell desinvesteert niet via de beurs (via Blendle)
FluxEnergie, 17 mei 2016: Brengt Shell niet-kernactiviteiten apart naar de beurs?

Zie ook
FluxEnergie, 23 mei 2016: Welke koers? ‘Shell moet niet-kernactiviteiten verkopen’

Foto: Shell

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.