Shell wil starten met thuisbezorgen van brandstof


9 maart 2017
– Shell wil in Nederland brandstof gaan bezorgen bij klanten thuis of op het werk. Mogelijk start binnenkort al een proef onder de naam Shell TapUp. De literprijzen zullen ongeveer gelijk aan die in de tankstations, maar er wordt wel een extra bedrag gevraagd voor het bezorgen. 

Uit een bericht van TankPro (vakblad voor de tankstations)
‘(…) De oliemaatschappij brengt de dienst onder de aandacht door te stellen: ‘nooit meer omrijden vanuit je werk. Nooit meer tanken in je spaarzame vrije tijd. Maar een tankstation dat naar je toe komt.’ De brandstof moet straks worden bezorgd ‘op elke plek en wanneer jij dat wil’.

Bestellen via een app
Wie gebruik wil maken van de dienst moet een app downloaden en daarop aangeven welke brandstof hij wil en op welke plek de auto kan worden gevuld. Een medewerker komt op het afgesproken tijdstip naar het voertuig toe en vult het bij. De klant hoeft op dat moment niet aanwezig te zijn bij de auto.(…) [De pilot] vindt waarschijnlijk plaats in Rotterdam. Een volledige uitrol is nog lang niet aan de orde, meldt het concern. Het wil sowieso eerst bekijken of TapUp überhaupt aanslaat.

Tankstations
De multinational ziet het bezorgen als een complementaire dienst en verwacht zeker niet dat hierdoor tankstations gaan verdwijnen. (…)’

Bronnen
TankPro, 8 maart 2016: Shell wil starten met thuisbezorgen van brandstof
FD, 8 maart 2017: Shell werkt aan bezorgdienst voor brandstof in Nederland (Registratie)
Foto: Shell

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.