Slim systeem voorkomt uitval elektriciteit bij storing

5 januari 2016 – Westland Infra heeft op haar netwerk eergisteren een storing gehad. Dankzij een slim omleidingssysteem viel de stroom niet uit. Westland Infra wil het systeem nu op meer plaatsen inzetten.

Uit een persbericht van Westland Utrecht
‘(…) In de nacht van 3 op 4 januari 2016 is er een elektriciteitsstoring geweest in ’s-Gravenzande. Toch heeft niemand daar enig nadeel van ondervonden. Vorig jaar heeft Westland Infra in de gemeenten ’s-Gravenzande, Wateringen en de Lier voorzieningen aangelegd waarbij de getroffen kabels direct worden omgeleid naar een andere voeding via een koppelkabel, dat fungeert volgens een bypass.
De storing van afgelopen nacht heeft bewezen dat het niet alleen in theorie werkt, maar ook in de praktijk. De storing betrof een 25kV kabel, normaal gesproken voedt een kabel van dergelijke omvang een half dorp van de omvang van ’s-Gravenzande. Dit komt neer op ongeveer 3.500 huishoudens.
In 2016 zal dit systeem verder worden uitgerold in de regio Westland en Midden-Delfland. Dit is onderdeel van de doelstellingen om de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet te verhogen en de continuïteit van elektriciteitstoevoer te waarborgen voor de bewoners in de regio. (…)’

 

Bronnen
Westland Infra, persbericht, 5 januari 2016: Geen uitval elektriciteit door slimme systemen

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.