‘Snij banden tussen NAM en Centrum Veilig Wonen door’

‘Snij banden tussen NAM en Centrum Veilig Wonen door’

30 november 2015 – Minister Kamp moet heel snel de banden tussen de NAM en het Centrum Veilig Wonen (CVW) volledig doorsnijden. Daar dringt de PvdA op aan in Kamervragen aan de VVD-bewindsman.

Uit een bericht van RTV Noord
‘(…) De partij wijst op een nota van het Nederlands Adviesbureau Monumentenzorg. Daarin wordt geconcludeerd dat de rol van de NAM bij het Centrum Veilig Wonen nog steeds zeer groot is. Begin dit jaar nam die nieuwe organisatie de schade-afwikkeling in het aardbevingsgebied van de NAM over.
De PvdA stelt vast dat het CVW niet onafhankelijk is, maar meer een verlengstuk van de NAM. Om er de volgende vraag aan te koppelen: ‘Deelt u de mening dat de NAM op deze manier zijn aansprakelijkheid probeert te ontlopen?’
In de nota van het Nederlands Adviesbureau Monumentenzorg wordt verder de conclusie getrokken dat gedupeerden structureel onder druk worden gezet om tot sloop over te gaan. Ook daar wil de PvdA een reactie van de minister op.
En dat geldt ook voor de vraag of contra-experts in hun uren worden beperkt. Verder wil de partij weten of de informatie juist is, dat de schaderapporten van het CVW onvolledig zijn. Ook moet de minister antwoord geven op de vraag in hoeverre het CVW veiligheidsrisico’s verontachtzaamt. (…)’

 

Bronnen
RTV Noord, 26 november 2015: PvdA: ‘Snijd banden tussen NAM en Centrum Veilig Wonen door’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.