SPIE gaat rol vervullen bij aanleg snellaadpalen IONITY

De SPIE-groep heeft een contract in de wacht gesleept voor de implementatie van vierhonderd snellaadstations van de joint venture IONITY. Ook voor de Nederlandse tak van de installatiespecialist is er een rol weggelegd. Het eerste laadstation is inmiddels in aanbouw en er worden momenteel nog vijf stations voorbereid. De locaties worden gerealiseerd in samenwerking met bestaande tankstations.

De joint venture IONITY is in 2016 opgericht door de Duitse autofabrikanten BMW, Mercedes-Benz, Ford, Audi en Porsche (Volkswagen Group). Het bouwt aan een Europees netwerk van laadstations voor elektrische voertuigen. Deze vierhonderd locaties, gepland voor 2020, komen vooral langs belangrijke snelwegen te liggen. Ze worden uitgerust met gemiddeld zes oplaadpunten, elk met een capaciteit van maximaal 350 kW.

SPIE gaat voorbereidingen uitvoeren voor het realiseren van 66 laadstations in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Tsjechië, Hongarije en Slowakije. Daarnaast gaat het bedrijf 103 stations in Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Hongarije en Nederland implementeren.

SPIE zal verantwoordelijk zijn voor de verschillende fasen die voorafgaan aan de installatie van de laadstations, waaronder de planning, naleving en voorbereiding van de laadstations. De stations zullen voldoen aan de Europese CSS-norm (Combined Charging System) en een elektrische transformator die aangepast is voor de levering van gelijkstroom. De implementatie van de stations omvat de installatie van maximaal zes oplaadpunten op elk station, de bedrading en hun aansluiting op het netwerk.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor FluxEnergie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.