Spoorleverancier tekent voor duizenden zonnepanelen

Voestalpine Railpro

Spoorleverancier Voestalpine Railpro heeft een intentieovereenkomst getekend met de Hilversumse Energie Transitie (HET) over de plaatsing van duizenden zonnepanelen op de daken van de gebouwen op het Crailoo-terrein in Hilversum.

Het gaat om maximaal 3.200 zonnepanelen die op zes van de daken op het Railpro-terrein geplaatst kunnen worden. Met dit aantal zonnepanelen kan de huidige elektriciteitsafname met 65 procent worden verminderd. Dat levert naar verwachting een elektriciteitsopbrengst van 760.000 kWh per jaar op. Of de zonnepanelen er daadwerkelijk gaan komen hangt nog af van een aantal factoren, zoals het verkrijgen van de SDE+ subsidie, de draagkracht van de daken en enkele overige technische en economische zaken.

Duurzaamheid

Voestalpine Railpro heeft duurzaamheid al jaren hoog op de agenda staan. Het spoorbedrijf behaalde eerder al het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder, niveau 5. Daarnaast startte de onderneming eerder dit jaar een onderzoek om te kijken of de restwarmte van de freesfabriek op haar terrein in Hilversum hergebruikt kan worden voor de verwarming van de kantoren.

Eind maart 2018 wordt bekendgemaakt of de zonnepanelen daadwerkelijk op de daken geplaatst gaan worden.

Lees ook:

Foto: Voestalpine Railpro

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.