Stedin neemt netwerkbedrijf en onderhoudsdochter van Delta over

Stedin & Enduris

3 april 2017Netbeheerder Stedin neemt netwerkbedrijf Enduris en onderhoudsdochter Delta Infra over van Delta. De overname levert het noodlijdende Zeeuwse energiebedrijf 450 miljoen euro op. 

Uit een bericht van de NOS
‘(…) Stedin is als beheerder van kabels en leidingen verantwoordelijk voor de regio’s Zuid-Holland, Utrecht, Amstelland, Kennemerland, Noordoost-Friesland en Weert. Daar komt binnenkort Zeeland dus bij. (…)
De banen van de 650 mensen die werken bij de overgenomen onderdelen zijn tot en met 2021 gegarandeerd. Na de verkoop blijven alleen de centrales over, onder de nieuwe naam PZEM. (…)’

Delta zette de twee bedrijven in december vorig jaar in de verkoop. Het bedrijf had haast met de verkoop, omdat het vóór 1 juli van dit jaar de splitsing van het energiebedrijf en het netwerkbedrijf rond moet hebben.

Uit een bericht van de Volkskrant
‘(…) Het kabinet en de aandeelhouders kwamen eind vorig jaar al tot de conclusie dat [de verkoop] de enige optie zou zijn om DELTA financieel gezond te krijgen. DELTA is mede-eigenaar van de noodlijdende kerncentrale in Borssele. De verkoop van gezonde bedrijfsonderdelen zou voldoende geld moeten opleveren om de slechte financiële positie het hoofd te kunnen bieden, maar ook om de nucleaire veiligheid te waarborgen. (…)’

Vorig jaar werden Delta Retail, (de afdeling van Delta die energie verkoopt) en multimediatak Zeelandnet verkocht aan de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure. 

Bronnen
Steding en PZEM, 31 maart 2017: Delta Netwerkgroep verder als onderdeel van Stedin Groep
NOS, 31 maart 2017: Stedin koopt netwerkbedrijf en onderhoudsdochter van Delta
Volkskrant, 1 april 2017: Netbeheerder Stedin koopt Enduris van DELTA
FluxEnergie, 19 december 2016: Delta zet vandaag netwerkbedrijf Enduris in de verkoop, met haast

Foto: Stedin

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.