Stedin verkoopt Joulz aan Britse investeerder

Stedin & Enduris

Stedin Groep verkoopt zijn onderdeel Joulz aan de Britse investeerder 3i Infrastructure. De activiteiten van Joulz passen niet langer binnen de werkzaamheden en strategie van het netwerkbedrijf, meldt Stedin. De investeerder neemt de aandelen over voor een bedrag van 310,4 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat 3i Infrastructure in het tweede kwartaal van 2019 de nieuwe eigenaar wordt. Marc van der Linden, algemeen directeur van Stedin Groep: “We zijn blij dat we een krachtige nieuwe eigenaar gevonden hebben voor Joulz. Een van de belangrijkste punten tijdens het zoeken naar een nieuwe eigenaar was dat de werkgelegenheid voor de 150 medewerkers behouden blijft. In 3i Infrastructure hebben we die gevonden. Ook klanten kunnen blijven rekenen op de professionele dienstverlening van Joulz.”

Nieuwe eigenaar

“Joulz is een mooie toevoeging aan onze portefeuille”, vertelt Richard Laing, bestuursvoorzitter van 3i Infrastructure, over de overname. “Joulz heeft nu al een sterke positie in de Nederlandse markt en wij zien nog genoeg potentie voor verdere groei. Zeker nu de energietransitie in Nederland versnelt en het gebruik van duurzame energie toeneemt.”

3i Infrastructure investeert met name voor de lange termijn in onder andere infrastructuurbedrijven en -activa. Het bedrijf heeft momenteel al een kantoor in Amsterdam. Ook bijvoorbeeld milieubedrijf Attero, optiek- en audioketen Hans Anders, fitness-keten Basic Fit en non-food discounter ActionAndere zijn in Nederland gevestigde bedrijven die onder in het portfolio van de Britse investeerder vallen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.