‘Stevig gesprek’ moet vertrouwen aandeelhouders in RvC DELTA herstellen

24 maart 2016De Raad van Commissarissen van DELTA en de aandeelhouders hebben woensdag een ‘stevig gesprek’ gevoerd met het doel het vertrouwen te herstellen. Dat vertrouwen liep een forse deuk op door de perikelen rond het salaris van de inmiddels vertrokken Arnoud Kamerbeek. 

De RvC beloofde in het gesprek met de aandeelhouders van DELTA (provincie en Zeeuwse gemeenten) alles te doen om het vertrouwen van de aandeelhouders terug te winnen.

President-commissaris Cees Maas in een bericht van de PZC
‘(…)”En het is in ieder geval aan ons om het vertrouwen weer terug te krijgen op het niveau dat het ooit is geweest.” (…)
[De Zeeuwse gedeputeerde Carla] Schönknecht had het over een heel ‘openhartig gesprek’, waarin ‘niet alle twijfels zijn weggenomen’. Daar moet de RvC nu voor zorgen. “Het vertrouwen moet weer groeien. We hebben hele belangrijke beslissingen te nemen over de toekomst van Delta en daarvoor moeten we samen op kunnen trekken.” (…)’

Het vertrouwen van de aandeelhouders in de RvC van DELTA liep een forse deuk op toen algemeen directeur Arnoud Kamerbeek een flinke salarisverhoging kreeg zonder dat de aandeelhouders geïnformeerd waren. Ook zou er ongenoegen bestaan over het gebrek aan transparantie in de onderhandelingen over de vertrekregeling van Kamerbeek, aldus de PZC. Kamerbeek is inmiddels vertrokken.

Uit een bericht van de PZC
‘(…) Er is niet gesproken over het al dan niet invullen van de vacature van Kamerbeek. Dat doet een afvaardiging van de aandeelhouders binnenkort met Delta. (…)’

Even leek het of ook president-commissaris Maas zou moeten vertrekken. PZC meldde eerder deze maand op basis van bronnen dat de aandeelhouders zouden hebben aangedrongen op zijn vertrek. Maar Maas maakte excuses en leek daarmee voldoende hersteld te hebben om te kunnen aanblijven. De timing lijkt hem te hebben geholpen: DELTA verkeert in financiële problemen en moet de netwerkactiviteiten binnenkort afsplitsen, dus een wisseling van de RvC kwam niet op een goed moment.

Uit een bericht van PZC van eerder deze maand
‘(…) De aandeelhouders kunnen Maas niet wegsturen, alleen de voltallige Raad van Commissarissen. Dat lijkt niemand een verstandig idee. Schönknecht: “Ik snap de verontwaardiging, maar we moeten nu het publieke belang voorop stellen.” (…)’

Bronnen
PZC, 23 maart 2016: RvC Delta probeert vertrouwensbreuk met aandeelhouders te lijmen
de Volkskrant, 23 maart 2016: ‘President-commissaris Delta mag blijven’, ondanks salarisrel oud-directeur
PZC, 4 maart 2016: Delta-topman vertrekt met regeling van 8 ton
FluxEnergie, 7 maart 2016: Directeur Delta vertrekt met regeling van 8 ton

Foto: Delta

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.