Subsidie energiebesparing eigen huis bijna op

31 maart 2017De subsidie die eigenaar-bewoners kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen in hun huis, is bijna op. Dat laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) weten. 

Uit het bericht van RVO
‘(…) Naar verwachting is de subsidie voor eigenaar-bewoners binnen nu en vier weken op. Eigenaar-bewoners kunnen nog wel een aanvraag indienen. RVO.nl laat meer aanvragen toe dan er aan subsidiebudget kan worden verstrekt. We houden er namelijk rekening mee dat er bij de behandeling ook nog subsidieaanvragen zullen afvallen. RVO.nl sluit de regeling voor aanvragen, wanneer het aanvraagvolume is bereikt. (…)’

De subsidie voor energiebesparende maatregelen is erg populair. Eind vorig jaar werd het budget van de regeling eerder beschikbaar gemaakt, omdat het geld op dreigde te raken.

Uit een bericht van RVO uit december 2016
‘(…) Het eerste deel van het beschikbare budget dreigde op te raken. Daarom is geld uit het tweede deel nu eerder beschikbaar.Tot 1 januari 2018 is er 35,7 miljoen euro voor eigenaar-bewoners. 6 Miljoen voor Verenigingen van Eigenaren voor het uitvoeren van maatregelen en 2 miljoen voor Verenigingen van Eigenaren voor proces- en advieskosten.
Het restant van het budget is voor 2018. In totaal is er 60 miljoen euro beschikbaar. (…)’

De subsidie is bedoeld voor eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren. ‘(…) Zij moeten minimaal twee soorten isolerende maatregelen treffen van voldoende omvang, bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas. (…)’

Bronnen
RVO, 30 maart 2017: Subsidie energiebesparing eigen huis binnen nu en 4 weken op
RVO, 16 december 2017: Budget subsidie energiebesparing eigen huis beschikbaar
RVO over de subsidie

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.