Tamoil eerste oliemaatschappij in Nederland die groene stroom produceert

Tamoil eerste oliemaatschappij in Nederland die groene stroom produceert

24 juni 2016Tamoil Nederland gaat groene stroom produceren, stroom afkomstig van het nieuwe zonnepanelenpark op het TT Circuit Assen. Tamoil is de eerste oliemaatschappij in Nederland die op grote schaal groene stroom produceert.

Uit een persbericht van Tamoil
‘(…) Het Zonnepark XXL is een initiatief van GroenLeven, Bovemij, Tamoil Nederland en het TT Circuit Assen. Het parkeerterrein voor 14.000 motoren (ca. 6 ha) op het TT Circuit is voorzien van een overkapping van 21.000 zonnepanelen. De panelen vormen samen een dak boven de parkeerplaats voor motoren en kunnen net zoveel stroom opwekken als 2.000 gezinnen verbruiken. De volledige compensatie van het energieverbruik van 4,9 MW per jaar op de Tamoil tankstations past geheel binnen de duurzaamheidsstrategie, waarbij Tamoil streeft naar 0% uitstoot ten opzichte van haar eigen energieconsumptie. De nieuwste tankstations rust Tamoil standaard uit met zonnepanelen op het dak.
Peter Etman, directeur Tamoil Nederland B.V.: “Om energie voor mobiliteit te blijven bieden, maken wij de omslag van eindige brandstoffen naar oneindige energiebronnen. Tamoil voert een actief beleid op het gebied van duurzaamheid dat zich niet alleen richt op de inkoop en het produceren van groene energie, maar ook op het reduceren van de energieconsumptie. Momenteel gebruiken wij bijvoorbeeld op 61 tankstations LED verlichting in de luifels, waardoor het afgelopen jaar een energiebesparing is gerealiseerd die gelijk staat aan het jaarverbruik van 105 huishoudens. Het aantal Tamoil tankstations met LED verlichting wordt het komende jaar uitgebreid naar 125.” (…)’

 

Bronnen
Tamoil, 22 juni 2016: Tamoil eerste oliemaatschappij in Nederland die groene stroom produceert
Foto: Tamoil/Miranda Drenth. Van links naar rechts: Peter Etman (Tamoil Nederland), Sytse Bouwer (GroenLeven) en Peter Oosterbaan (TT Circuit Assen)

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.