‘Technologie-oscar’ voor Eindhovense gezinsauto op zonne-energie

7 februari 2015 – Stella, de gezinsauto op zonne-energie van een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, won de Crunchy voor Best Technology Achievement. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt en is de belangrijkste technologieprijs in Silicon Valley.

Het Eindhovense Solarteam liet daarmee Apples betaalsysteem Apple Pay, de ESA-landing van de Rosetta, het herbruikbare lanceersysteem van Space X en bitcoinkasboek Blockchain achter zich. Twintig studenten werkten anderhalf jaar aan de zonnewagen.

Uit een bericht van het Solarteam Eindhoven
‘(…) “Het is ronduit geweldig dat we hebben gewonnen. Drie weken geleden kregen we te horen dat we genomineerd waren. Door de concurrentie voelde we ons als David tegen Goliath. We hebben hard gewerkt om Nederland bewust te maken van onze nominatie en dat het iets is om trots op te wezen, dat heeft zeker geholpen. Dat we de award hebben mogen ontvangen betekent dat we erkend worden tussen giganten en dat er potentie zit in het gebruik van zonne-energie voor transport” vertelt Tom Selten van het Solar Team Eindhoven met een grote grijns. (…)’

Uit een bericht van NRC.next
‘(…) Een goed verkooppraatje hebben ze: Stella is de eerste gezinsauto op zonne-energie die meer energie oplevert dan dat hij kost. Er passen vier personen in en hij kan 750 kilometer rijden op een batterijlading. (…) “We dromen ervan dat we binnen vijftien jaar een zonne-auto op de markt kunnen brengen.” (…)’

In juli 2015 presenteert het Solarteam de opvolger van Stella.

 

Bronnen
Solarteam Eindhoven, 6 februari 2015: Stella, ’s Werelds eerste gezinsauto op zonne-energie wint de “Oscar van de Technologie”
NRC.next, 7 februari 2015: Brabantse Solarauto verlaat Apple (betaald, via Blendle, 0,25)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.