Tesla naar Nederland? Tesla naar België?

150925-Tesla

25 september 2015 –Terwijl er van het ministerie van EZ een mededeling binnenkomt dat minister Kamp vanmiddag een assemblage-vestiging van Tesla in Tilburg opent, melden de Belgische kranten dat Tesla-topman Musk een paar uur eerder in Vlaanderen heeft gezegd dat Vlaanderen kandidaat is voor de Tesla-productie in Europa. Kamp en Musk hebben vanmiddag een gespreksonderwerp.

Uit het persbericht van EZ
‘(…) Minister Henk Kamp van Economische Zaken en Tesla-topman Elon Musk openen vandaag de nieuwe Europese assemblagefaciliteit van Tesla in Tilburg. Bij deze opening zullen minister Kamp en Elon Musk een partnerschap tussen Nederland en Tesla aankondigen. Nederland en Tesla willen samen de ontwikkeling en introductie van duurzame en innovatieve producten, diensten en verdienmodellen versnellen.
Voorafgaand aan de lancering hebben minister Kamp en Elon Musk een bilateraal gesprek over samenwerking op het gebied van o.a. duurzame energiesysteem, elektrificatie, zelfrijdende auto’s en investeringen van Tesla in ons land. Nederland en Tesla kunnen elkaar verder helpen bij de ontwikkeling en toepassing van innovatieve technieken, bijvoorbeeld op het gebied van elektrisch rijden. Nederland is, met een goede (digitale) infrastructuur en een hoog opgeleide beroepsbevolking die bereid is snel nieuwe producten toe te passen, een aantrekkelijk investeringsland voor innovatieve bedrijven, voor experimenten en voor demonstraties. (…)’

Uit een bericht van de Belgische krant De Morgen
‘(…) De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla sluit op termijn een productiesite voor wagens of batterijpacks in Vlaanderen niet uit. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk vanmorgen gezegd na afloop van een ontmoeting met de Vlaamse regering. “We hebben momenteel nog veel capaciteit in onze fabriek in Californië, maar op termijn gaan we uiteraard de mogelijkheden bekijken voor lokale productie in Europa”, aldus Musk. Vlaanderen zit volgens de Tesla-topman dan “zeker in de top 5” van potentiële vestigingsplaatsen.
Musk zei “erg onder de indruk” te zijn van hoe de Vlaamse regering zich verdiept heeft in de materie van elektrisch en autonoom rijden en hernieuwbare energie. (…)’

Bronnen
Ministerie van Economische Zaken, persbericht, 25 september 2015: Tesla-topman Musk en minister Kamp openen nieuw Europees centrum (geen URL)
De Morgen, 25 september 2015: Musk: “Vlaanderen mogelijke bestemming voor Europese Tesla-fabriek”
Foto: Tesla. Tesla-topman Elon Musk

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.