TNO, ECN en EAE bundelen krachten voor energieonderzoek van morgen

TNO, Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en Energy Academy Europe (EAE) starten een unieke samenwerking om de grote energievraagstukken voor de toekomst te gaan beantwoorden. In het nieuw op te richten “Open Innovation Centre” bundelen zij hun krachten om met interdisciplinaire onderzoeksprogramma’s de overgang naar een duurzame energiehuishouding in Nederland en Europa een grote stap vooruit te brengen.
Het Open Innovation Centre zorgt ervoor dat vraagstukken rondom energietransitie op integrale manier worden benaderd; technologisch, systeemgericht, implementatie, economie en duurzaamheid. Deze systeemaanpak geeft een inhoudelijke push aan onderwijs, onderzoek, overheid en het bedrijfsleven.
Doel van het Open Innovation Centre is om de energietransitie van Nederland en Europa te faciliteren en versnellen door gecombineerde inzet van zeer diverse kennisterreinen en onderzoeksmethoden. Het centrum verbindt haar leden in onderzoek, ontwikkeling en toepassing van onderwerpen gerelateerd aan de energietransitie met een focus op verduurzaming en systeemintegratie. ….

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.