Foto: Hans-Peter van Velthoven

TomTom en Delfts studententeam werken samen aan intelligente solar car

Zonne-auto Nuna9S.

TomTom zal het Nuon Solar Team, een groep studenten van de Technische Universiteit Delft, blijven sponsoren voor zijn deelname aan de 2018 Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het Delftse team heeft dit jaar als doel om de grootste afstand af te leggen, als extraatjes op de een opgelegde route.

De wedstrijd vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 30 september. Het Nuon Solar Team –dat al zeven wereldtitels veroverde– zal eraan deelnemen met de Nuna9S, de eerste intelligente solar car die het team bouwde.

2018 is het vierde jaar dat TomTom het Nuon Solar Team sponsort door de studenten toegang te geven tot de kennis en technologie van TomTom, in het bijzonder de expertise om een machine interface te bouwen die de auto de benodigde data geeft om slimmere beslissingen te nemen tijdens het rijden. Dit jaar draagt TomTom bij met TomTom Traffic waardoor de zonneauto uitgerust kan worden met predictive cruise control. Dit systeem zorgt ervoor dat het voertuig de meest efficiënte snelheid en motorinstellingen kan vaststellen om door de bergen te rijden. Ook helpt TomTom Traffic bij het ontwikkelen van een strategie om vast te stellen hoeveel extra rondjes het voertuig kan rijden en wat de beste manier is om files te vermijden.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.