Trein rijdt jaar eerder dan gepland alleen op windenergie

NS Molens

26 oktober 2016De Nederlandse Spoorwegen laten vanaf 1 januari 2017 alle elektrische treinen rijden op windenergie. Dat is een jaar eerder dan gepland. 

In 2014 sprak de NS met leverancier Eneco af dat in 2017 50 procent van de treinen en in 2018 100 procent op groene stroom zou rijden. De datum waarop volledig op windenergie wordt gereden, wordt nu naar voren gehaald. De windenergie komt uit Nederland en uit het buitenland.

Uit een bericht van Trouw
‘(…) “Hiermee zijn we het eerste land ter wereld. Onze 9 miljoen klanten in Nederland kunnen dan elke dag reizen zonder schadelijke CO2-uitstoot”, aldus interim president-directeur van de NS Roger van Boxtel. (…)’

Om de mobiliteit te verduurzamen, startte de NS met vijftien grote werkgevers het project Anders Reizen, waarin medewerkers worden gestimuleerd om meer de fiets, trein en elektrische auto te reizen. Vandaag op de Nationale Klimaattop zullen zich nieuwe bedrijven bij dit project aansluiten, aldus de Volkskrant. De NS werkt al samen met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, werkgeversorganisatie VNO-NCW en milieuorganisatie Natuur & Milieu.

Bronnen
Trouw, 26 oktober 2016: NS laat treinen al jaar eerder op groene stroom rijden
Volkskrant, 26 oktober 2016: NS laat treinen al jaar eerder op groene stroom rijden
Trouw, 15 mei 2014: NS-treinen in 2018 volledig over op groene stroom
NS over De Groene Trein

Foto: Eneco

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.