Pruitt: ‘Trump tekent dinsdag voor einde Clean Power Plan’

Pruitt: 'Trump tekent dinsdag voor einde Clean Power Plan'

27 maart 2017President Trump tekent dinsdag een uitvoeringsbevel om het Clean Power Plan van Obama terug te draaien. Dat stelt het hoofd van het Amerikaanse milieuagentschap EPA Scott Pruitt. Pruitt noemt de stap ‘pro-growth and pro-environment’.

Met het terugdraaien van Obama’s Clean Power Plan, dat banden legt aan de uitstoot door kolencentrales, houdt Trump zich aan zijn verkiezingsbelofte, aldus Pruitt, die zijn uitspraken doet in een interview in het ABC-programma This Week. Volgens Pruitt had de regering Obama “a very anti-fossil fuel strategy, coal, natural gas and the rest” en wil Trump dat veranderen met als doel banen creëren en de elektriciteitsrekening betaalbaar houden. Hij noemt het klimaatakkoord in Parijs een ‘bad deal’ voor de Verenigde Staten.

Uit een bericht van ABC News
‘(…) “China and India, the largest producers of [carbon dioxide] internationally, got away scot-free” in the climate pact, Pruitt said. “So we’ve penalized ourselves through lost jobs while China and India didn’t take steps to address the issue internationally. So Paris was just a bad deal, in my estimation.” (…)’

Als hoofd van het ministerie van justitie van Oklahoma voerde Pruitt maar liefst 28 rechtzaken tegen de strenge uitstootregels in het Clean Power Plan van Obama. Daarin staat het doel dat kolencentrales en gascentrales in 2030 32 procent minder broeikasgassen uitstoten dan in 2005.

Bronnen
ABC News, 26 maart 2017: Trump will end Obama’s signature Clean Power Plan this week: EPA chief
The Guardian, 26 maart 2017: Trump to sign executive order undoing Obama’s clean power plan
EPA, FACT SHEET: Overview of the Clean Power Plan
FluxEnergie, 12 december 2016: Trumps team – Klimaatscepticus Pruitt als baas milieuagentschap

Foto: EPA

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.