Trumps team – Nóg een klimaatscepticus, als minister van Binnenlandse Zaken

12 december 2016 – Cathy McMorris Rodgers is Trumps favoriete kandidaat voor de post van minister van Binnenlandse Zaken, aldus Amerikaanse media. McMorris Rodgers is een overtuigd klimaatscepticus en voorstander van meer olie- en gasboringen in federale gebieden. 

McMorris Rodgers, de hoogste Republikeinse vrouw in het Huis van Afgevaardigden, zou als minister van Binnenlandse Zaken over het beheer van ruim tweehonderd miljoen hectare federaal land gaan, waaronder indianenreservaten en nationale parken, aldus de Huffington Post.

Uit een bericht van de Volkskrant
‘(…) Milieuactivisten vrezen dat haar benoeming het energiemaatschappijen makkelijker zal maken naar olie te boren in gebieden die onder president Obama verboden terrein voor hen waren. Zo is zij voorstander van een wet die olieboringen mogelijk maakt in indiaanse gebieden. Obama had daar zijn veto over uitgesproken. Trump vindt juist dat de Amerikaanse industrie wordt gehinderd door te veel regels. (…)’

 

McMorris Rodgers stemde meermaals tegen milieubeschermende regelgeving, is vóór olieboring in de Atlantische Oceaan en maakt zich hard om fracken op federaal land mogelijk te maken, aldus de LA Times.

Bronnen
Volkskrant, 10 december 2016: Weer klimaatscepticus in ploeg van Trump (via Blendle)
LA Times, 11 december 2016: Trump’s attack on CIA analysis of Russian hacking raises national security concerns
Huffington Post, 9 december 2016: Trump Eyeing Rep. Cathy McMorris Rodgers For Interior Department

Foto: Website Cathy McMorris Rodgers

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.