TU Delft krijgt nieuw batterijenlab

TU Delft krijgt nieuw batterijenlab

10 april 2017De Technische Universiteit Delft heeft een nieuw laboratorium voor onderzoek naar toekomstige generaties batterijen, het ‘Battery Lab van Radiation, Science & Technology’. 

Uit een bericht van de TU Delft
‘(…) Het Reactor Instituut Delft (RID) is met het ‘Battery Lab van Radiation, Science & Technology’ vanaf 6 april een nieuw laboratorium rijker. Het bijzondere lab vormt een geavanceerde faciliteit voor het onderzoek naar en testen van huidige en toekomstige batterijen en daaraan gerelateerde elektrochemische apparaten. TU Delft wetenschappers Erik Kelder en Marnix Wagemaker gaan daar met hun onderzoekteams aan alle volgende generaties nieuwe batterijen werken: van goedkope statische opslag van duurzame energie tot hoge energiedichte batterijen voor elektrisch vervoer en elektronica.
Dr. Erik Kelder licht de noodzaak van het nieuwe lab toe: “Het batterijonderzoek is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Batterijen zijn en worden belangrijke hulpmiddelen voor toepassingen als mobiele elektronica, elektrische voertuigen, menselijke implantaten en systemen voor duurzame energie-opslag. We hadden dan ook een nieuw lab nodig vanwege de toenemende vraag naar de ontwikkeling van allerlei soorten nieuwe batterijen.”
.

Combinatie met unieke infrastructuur van RID
Volgens Dr.ir. Marnix Wagemaker is het nieuwe lab uniek in Nederland: “Het lab is groter geworden met meer mogelijkheden voor onderzoek. Nu zitten alle faciliteiten in de labs centraal bij elkaar op een plek. En kan de combinatie gemaakt worden met de unieke infrastructuur van het RID, inclusief de technieken ‘operando XRD’ en neutronendiepteprofilering, neutronendiffractie en vaste stof NMR. Hiermee zijn we in staat de complexe processen in batterijen beter te begrijpen, zodat we betere batterijen kunnen ontwikkelen.” (…)’

Bron
TU Delft, 6 april 2017: Werken aan volgende generaties batterijen in nieuw batterijenlab

Foto: TU Delft

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.