TU Delft laat medewerkers reizen met bio-fluel vliegtuigen van de KLM

TU Delft laat medewerkers reizen met bio-fluel vliegtuigen van de KLM

10 mei 2017 – De TU Delft laat de komende twee jaar haar medewerkers vliegen met biobrandstof. De universiteit doet onderzoek naar biobrandstoffen voor vliegtuigen en wil met haar eigen reizen het gebruik van de milieuvriendelijkere brandstof stimuleren.  

Uit een bericht van TU Delft
‘(…) Door deelname aan het Corporate BioFuel Programma van de KLM kan de TU Delft de CO2-uitstoot van vliegreizen van zakelijke vluchten van haar medewerkers met zo’n 10% per vlucht reduceren. De investering van de partners van het CBP wordt door KLM gebruikt om het prijsverschil met duurzame biobrandstof te overbruggen. Biobrandstof is momenteel drie keer duurder dan traditionele kerosine. KLM wil met haar partners binnen het programma de productie van biobrandstof verder op gang brengen en de prijs op een aanvaardbaar marktniveau krijgen.

TU Delft: ‘Zo duurzaam mogelijk reizen’
Tim van der Hagen, voorzitter College van Bestuur TU Delft:” Met de toetreding aan het Corporate Biofuel programma wil de TU Delft het belang van een duurzame luchtvaart onderstrepen. Naast  ons onderzoek naar duurzame biobrandstoffen zoals de ontwikkeling van biojet fuels, vinden we het ook belangrijk dat onze medewerkers zo duurzaam mogelijk reizen.”

KLM: ‘Luchtvaart duurzamer maken’
Pieter Elbers, CEO KLM: “Ik ben blij met de TU Delft als nieuwe partner en als onderzoeksinstituut van technische alternatieven. Hiermee komen we weer een stap dichter bij een duurzame luchtvaart. Ik hoop dat ook andere Nederlandse bedrijven het voorbeeld van de universiteit en de andere CBP-partners volgen en zich aansluiten. Het is van essentieel belang om met verschillende partners samen te werken om zo daadwerkelijk resultaten te bereiken en de luchtvaart duurzamer te maken.”

Corporate Biofuel Programma
KLM voert momenteel als enige Europese luchtvaartmaatschappij intercontinentale vluchten uit (deels) met duurzame biobrandstof. De luchtvaartmaatschappij wil haar CO2-uitstoot met 20% verminderen in 2020 (t.o.v. 2011), naast de inzet van duurzame biobrandstof zijn innovatie, vlootvernieuwing en efficiëntere vluchtuitvoering de middelen om dit te bereiken. Andere partners van het Corporate BioFuel Programma zijn: ABN AMRO, Accenture, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Loyens & Loeff, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, PGGM, en de Schiphol Groep.

Brandstof getoetst door SkyNRG
KLM koopt alleen biobrandstof in die gemaakt is van grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en/of voedselproductie. Deze duurzame biobrandstoffen worden ingekocht via SkyNRG en zijn getoetst door de SkyNRG Sustainability Board. SkyNRG is gecertificeerd door de Roundtable of Sustainable Biomaterials (RSB). (…)’

Bronnen
TU Delft, 10 mei 2017: KLM en TU Delft slaan handen ineen voor duurzame luchtvaart
Voor het Corporate Biofuel Programma, zie klmtakescare.com
Voor het TU Delft-onderzoek naar biobrandstoffen, zie bt.tudelft.nl
Foto: KLM

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.