Windpark 'Sternweg in de gemeente Zeewolde, bron: Wikimedia Commons

Utrecht wil minder windmolens in Rijnenburgpolder

Bron: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Windmolenpark_Sternweg.jpg

Utrecht wil dat er maximaal acht (grote) windmolens en 230 hectare zonnevelden komen in de polder Rijnenburg bij De Meern. Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdag een voorstel hiertoe naar de gemeenteraad gestuurd. Vorig jaar wilde het college nog dat er elf molens zouden komen.

Tegen de plannen van Utrecht is veel weerstand. Buurgemeenten en grondeigenaren werken tegen. Zij vrezen overlast. Bovendien zien veel mensen liever woningen dan duurzame energieopwekkers in de polder bij de A12.

Voorstel

“Wij hebben geprobeerd tot een goed evenwicht te komen. Het is een gebalanceerd voorstel”, aldus verantwoordelijk wethouder Lot van Hooijdonk in een toelichting. Utrecht heeft zich tot doel gesteld om de energie die de stad gebruikt zoveel mogelijk lokaal op te wekken.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Utrecht wil minder windmolens in Rijnenburgpolder”

Pat Rick|16.01.20|19:03

De komende 5 jaren moet Utrecht juist minder hard groeien en pas op de plaats maken. Men heeft nog maar net het debacle van de Uthoflijn verwerkt en het moet nog blijken of deze voldoende capaciteit heeft. Meer groei zal leiden tot explosieve stijging van de uitgaven, terwijl Utrecht heeft bewezen niet sterk te zijn met investeringen en projecten

De zonnenvelden kunnen juist zorgen voor minder bebouwing en meer lokale energie. Het is jammer als men zich laat leiden door NIMBY’s.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.