Vakbeurs Energie: bijna 11.000 bezoekers

Vakbeurs Energie: bijna 11.000 bezoekers

9 oktober 2015 – De Vakbeurs Energie trok de afgelopen dagen bijna 11.000 bezoekers, ongeveer evenveel als vorig jaar. Het enorme aanbod van duurzame energietechniek stond in schril contrast tot de boodschap dat het in Nederland nog niet erg opschiet met de verduurzaming van de energievoorziening.

De eerste cijfers die via de NOS bekend werden uit de nog niet gepubliceerde Nationale Energieverkenning 2015 waren bij bezoekers en standhouders onderwerp van discussie over de oorzaken van de tegenvallende realisatie van het Energieakkoord. ‘Met de techniek zit het hier wel goed, nu de bewustwording nog’, was een tamelijk representatieve verzuchting.

Met seminars, lezingen, workshops en congressen werd actief aan kennisuitwisseling gedaan, o.a. met het Topteam Energie, de FME, de Rijksoverheid, het Nederlands Platform Warmtepompen, SmartGridsNL, NKL, de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) en de provincie Noord-Brabant.

Het was de eerste keer dat Vakbeurs Energie en Ecomobiel tegelijkertijd plaats vonden. “Dit is niet alleen van toegevoegde waarde richting de vakbezoeker, maar ook een logische stap om de energietransitie naar een hoger plan te tillen”, aldus beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events. “Opwekking van duurzame energie, slimme mobiliteit en besparingen in zowel industrie als de gebouwde omgeving kun je niet los van elkaar zien. Om de energietransitie te laten slagen, zullen we op al deze gebieden moeten versnellen en nóg beter met elkaar moeten samenwerken.”

Videoverslag van de beurs (± 5 min) 

 

Bronnen
Vakbeurs Energie

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.