4 juli afronding Energiedialoog

Vandaag afronding Energiedialoog

4 juli 2016Vandaag is de afronding van de Energiedialoog. In Trouw geeft minister Kamp van Economische Zaken alvast een inkijkje in de nieuwe ideeën die de dialoog opleverde. 

Uit het interview met Kamp
“Een mooi voorbeeld is mogelijkheid om infrastructuur van fossiele energie op de Noordzee in te zetten voor duurzame energie. Het fundament van oude platforms kun je mogelijk gebruiken voor de bouw van windparken. Buizen kunnen bruikbaar zijn voor transport van waterstof. Kleinschalige, lokale energiecoöperaties, waarvan we er zo’n 220 hebben, zien kansen om elkaar te versterken door hun projecten samen te financieren en te exploiteren. En de energie-intensieve industrie, goed voor een kwart van het landelijke energieverbruik, wil via processen en warmtegebruik 80 tot 95 procent CO2-uitstoot reduceren. Kijk, dat tikt echt aan.”

Aan de Energiedialoog deden vooral goed geïnformeerde mensen mee, aldus Kamp, onder wie milieuorganisaties, klimaat en de overheid. ‘Ik wil nog deze kabinetsperiode alle uitkomsten omzetten in beleidsplannen, via een energieagenda’, stelt Kamp. Daarmee moet zijn opvolger een basis hebben voor een nieuw energieakkoord na het huidige akkoord dat tot 2023 loopt.

Bronnen
Trouw, 4 juli 2016: Kamp oogst ideeën voor groene energie  (via Blendle)
FluxEnergie, 30 juni 2016: De Energiedialoog: het zit erop!
Website Energiedialoog

Zie ook
FluxEnergie, dossier Energiedialoog

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.