Financial Times: ‘Verkoop Shell-activiteiten Noordzee en Gabon bijna rond’

Financial Times: ‘Verkoop Shell-activiteiten Noordzee en Gabon bijna rond’

20 december 2016Shell staat op het punt om activiteiten in de Noordzee en in Gabon te verkopen, aldus meldt de Financial Times. Maandag maakte het oliebedrijf al de verkoop van het Japanse Showa Shell bekend. 

Shell wil vóór het einde van 2018 voor 30 miljard dollar aan bezittingen verkopen om de schuldenlast, veroorzaakt door de dure overname van BG, te verlichten. Maandag maakte Shell bekend zijn aandeel van 31,2 procent in een Japanse raffinaderij te hebben verkocht.

Nu is Shell in een vergevorderd stadium van onderhandelingen over de verkoop van een pakket activiteiten in de Noordzee, bestaande uit oudere en nieuwere olievelden ter waarde van ruim 2 miljard dollar, aldus de Financial Times. In Gabon zouden geïnteresseerden zijn voor Shell-activiteiten ter waarde van 700 miljoen dollar.

Tot nu toe gaat het verkoopproces nog niet erg snel, stelt de Financial Times. Shell heeft 1,7 miljard aan onderdelen verkocht en voor nog 3,3 miljard aan verkopen is een overeenkomst. Als over de activiteiten in de Noordzee en Gabon een akkoord komt, zou Shell zich volgens bronnen aan de belofte kunnen houden om 6 tot 8 miljard aan activiteiten te verkopen voor het einde van 2016. Shell gaf geen commentaar, aldus de Financial Times.

Bronnen
Financial Times, 19 december 2016: Royal Dutch Shell close to selling North Sea and Gabon assets (registratie)
Financial Times, 19 december 2016: 
Shell keeps up disposals with Japan exit (registratie)
Shell, persbericht, 19 december 2016: 
Shell completes the sale of its shareholding in Showa Shell to Idemitsu

Foto: Shell

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.