Kerncentrale Borssele geeft virtuele rondleidingen

160509 EPZ rondleiding borssele

9 mei 2016Als particulier is het niet mogelijk een bezoek te brengen aan de kerncentrale in Borssele, maar men kan nu wel een virtuele toer krijgen op de website van uitbater EPZ.

Altijd al een kijkje willen nemen in ‘de bol’, waar stoom gemaakt wordt met de hitte uit het reactorvat? Of willen horen hoe de dag van een storingstechnicus in een kerncentrale eruit ziet? Op de website van EPZ staat nu virtuele rondleidingen door de kerncentrale in Borssele.

De virtuele rondleiding werd gepresenteerd in een brief aan de buren van de centrale. De omwonenden kregen een brief omdat op vrijdag (13 mei) de centrale stil wordt gelegd voor onderhoud.

Uit de brief van EPZ aan de omwonenden
‘(…) Naast het wisselen van splijtstofelementen (de brandstof) voeren we veel onderhoudsactiviteiten uit, zo’n 4.000 in totaal. Het gaat om werkzaamheden variërend van het reinigen van de koelwaterleidingen tot de voorgeschreven periodieke vervanging van onderdelen. (…)’

In de rondleiding wordt overigens precies uitgelegd waarom de splijtstofelementen iedere vier jaar vervangen moeten worden.

Bronnen
EPZ, virtuele rondleiding door kerncentrale Borssele
EPZ, ongedateerd: Omgevingsnieuwsbrief

Foto: Schermafdruk van de virtuele rondleiding van EPZ

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.