Vlaanderen begint ook een energiedialoog

Vlaanderen begint ook een energiedialoog

20 juni 2016 – Of ze het idee van Nederland hebben ‘gepikt’ is niet duidelijk, maar Vlaanderen begint ook een ‘energiedialoog’. De Vlaamse energieminister Tommelein wil met ‘Stroomversnelling’ tot een visie komen ‘die door iedereen gedragen wordt’.

Uit een bericht van Radio 2 (België)
‘(…) Vlaanderen wil in de komende jaren grote stappen vooruitzetten in het energielandschap. Want er is werk aan de winkel. Doel is het aandeel hernieuwbare energie te laten stijgen, de energie-efficiëntie te verhogen en het energiesysteem een pak koolstofarmer te maken.
We moeten dus nog bewuster met onze energie omspringen, er nog beter gaan over nadenken. Eigenlijk moeten we in een ‘Stroomversnelling’ geraken!
Om die ‘Stroomversnelling’ te realiseren wil Vlaamse Energieminister Bart Tommelein tot een visie komen die door iedereen gedragen wordt. Hij roept iedereen dus op om mee te denken over de energie van morgen. (…)’

Uit een bericht van Bouwen en Wonen
‘(…) Het burgertraject start online en mondt uit in een debat van 150 burgers met energie-experten uit diverse sectoren. ‘Ons hele energiesysteem en de manier waarop we ermee omgaan, staan voor een ongeziene verandering. De uitdagingen zijn zo groot dat we niet alleen de energie-experten, maar zoveel mogelijk Vlamingen mee op de kar willen’ aldus de minister.
‘Stroomversnelling’, zo heet het traject waarmee minister van Energie Bart Tommelein wil komen tot een Vlaamse totaalvisie op energie. De start vond plaats op 16 juni. (…) Experts werken nu verder in aparte werkgroepen. En na de zomervakantie is het de beurt aan de burgers om hun bijdrage te leveren via www.stroomversnelling.vlaanderen (…)’

Tja, en die naam ‘Stroomversnelling’ komt Nederlanders ook al heel bekend voor…

Bronnen
Radio2, België, 16 juni 2016: Meedenken over onze energie van morgen?
Bouwen en Wonen, 17 juni 2016: Minister zoekt burgers met topideeën over energie

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.