VNO-NCW: ‘Grote investeringen nodig in schonere energie’

VNO-NCW: ‘Grote investeringen nodig in schonere energie’

20 maart 2017 – Het nieuwe kabinet moet, volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer,  fors investeren in de overgang van de economie naar schonere energie, slimmere logistiek en digitalisering.

De Boer zei dat zaterdag in TROS Kamerbreed.
De Telegraaf bericht erover
‘(…) ,,We moeten vooruit kijken. Niet in termen van doeleinden, maar hoe gaan we dat doen, in overleg met bedrijven”, stelde hij. ,,Niet alleen over lullen, maar zorgen dat er ziel en bezieling in zit”, zei De Boer. Voor de uitvoering ziet hij het meest in een kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. (…) Eigenlijk bepleit De Boer economische en energieovergang en daarbij de verbinding van sociale groepen. Een ,,mooi Leitmotief voor het nieuwe kabinet”, aldus de bij Kamerbreed aanwezige directeur Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). (…)’

Citaat uit de radio-uitzending van TROS Kamerbreed
‘(…) Hans de Boer: ‘Wij moeten nu het vizier richten op de belangen van onze kinderen en kleinkinderen. Wij moeten fors investeren in transities. Wij moeten zorgen dat we op het hele gebied van de energietransitie een aanpak hebben die werkt. Niet praten in doeleinden, maar ‘hoe gaan we het doen’. (…)
VNO-NCW heeft het al voor elkaar, samen met het zittende kabinet, dat er nu ook een financieringsinstelling komt. (…)’

Bronnen
De Telegraaf, 18 maart 2017: ‘Grote investeringen nodig in economie en energie’
TROS Kamerbreed, 19 maart 2017: Staf Depla (PvdA), Kim Putters (SCP), Hans de Boer (VNO-NCW) (radio, met video) Passage vanaf 32’44”
Zie ook
FluxEnergie, 17 maart 2017: Formatie – ‘Schone energie moet prioriteit krijgen’
VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO Nederland, persbericht, 16 maart 2017: Nederland maakt duidelijke keus voor stabiliteit in onrustige wereld
Foto De Boer: still uit uitzending WNL

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.