Volkskrant: Een onvoldoende voor minister Kamp

15 september 2015 – In het kader van Prinsjesdag heeft de Volkskrant alle ministers van Rutte II een rapportcijfer gegeven. Behalve minister Kamp (EZ) en minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) kreeg iedereen een voldoende. Kamp scoorde een 5,5, vooral vanwege zijn beleid rond de gaswinning.

Kamp doet het overigens nog net iets beter dan Plasterk (die scoorde een 5). Premier Rutte scoorde een 6,5 en de hoogste waarderingen wasren voor ministers Schippers (Volksgezondheid) en minister Blok (Wonen). Zij scoorden beide een 8.

De Volkskrant liet voor de rapportcijfers de publieksmening peilen door Onderzoeksbureau I&O Research en vroeg een eigen vakjury ook nog een oordeel te geven. Het publiek gaf minister Kamp een 5,4, de vakjury gaf een 5,5. Het eindoordeel kwam daarmee op 5,5. In het oordeel speelde het gaswinningsbeleid een zeer grote rol. Vorig jaar dwong de minister met dit dossier nog respect af.

Uit het artikel van de Volkskrant
‘(…) Dit jaar blunderde hij: jullie moeten die aardbevingen door de gaswinning als een fact of life beschouwen.
Kamp gaf zijn fout toe, maar liep de achterstand niet meer in. Er volgden pijnlijke gasdebatten in de Kamer. Groningers op de tribune huilden en zongen hun volkslied . Maar Kamp hield vast aan een wereldvreemd grote hoeveelheid gas die hij uit de bodem wilde halen. (…) Uiteindelijk ging Kamp om. Volledig om. Ongeloofwaardig om. ‘De gaswinning uit Groningen wordt zo ver mogelijk verminderd, want het gaat om de veiligheid van de Groningers.’ Hun gas wordt pas gewonnen als Nederland echt nergens anders meer aardgas kan krijgen.(…)’

 

Bronnen
De Volkskrant, 15 september 2015: Prinsjesdag 2015. Nu niet verslappen, Mark! (via Blendle)

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.