Voor de vierde keer: 30 dagen ‘Low Car Diet’

Voor de vierde keer: 30 dagen ‘Low Car Diet’

7 oktober 2015 – Op 9 oktober begint voor de vierde keer een dieetmaand voor automobilisten. Op initiatief van Urgenda proberen deelnemende bedrijven een maand lang hun vervoer zo duurzaam mogelijk te laten zijn.


Uit het persbericht van Urgenda
‘(…) De vierde editie van het Low Car Diet, een initaitief van Urgenda en partners, is anders dan voorgaande jaren. Het is uitgegroeid van een ludieke pilot naar een serieuze transitiemethode voor duurzame mobiliteit. Nieuwe bedrijven zoals Lidl Nederland, SNS Bank en Van Gansewinkel zien dit in en betalen nu voor hun deelname en de uiteindelijke vervolgworkshops. Vanaf de start van het Low Car Diet op 9 oktober maken deelnemers 30 dagen lang zo veel mogelijk gebruik van (deel-) fietsen, highspeed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto’s.
Zo leidt één persoonlijke ervaring om anders te reizen tijdens het Low Car Diet reeds tot gedragsverandering en doet dit soms meer dan 1000 woorden en beleidsnotities. Uit voorgaande edities blijkt namelijk dat bedrijven gemiddeld 38% op hun mobiliteitskosten besparen, werknemers 30% schoner reizen en 16% meer bewegen. Dit alles nog zonder beleidswijzigingen.
De urgentie is er en de wil ook. Het Low Car Diet geeft inzicht in welke veranderingen gemaakt moeten worden binnen bedrijven. Dit leidt tot concrete stappen:

Gerben Meijer, Sustainability Manager Eneco: “Het Low Car Diet van Urgenda geeft een boost in het bewustzijn van onze medewerkers!  En precies op het moment dat buiten het weer wat slechter wordt en je de neiging krijgt om de auto te pakken. Onze nieuwe mobiliteitsvisie vat zich goed samen in het stimuleren van EV (elektrisch vervoer) en OV!”

Oud deelnemer Anniek Mauser van Unilever: “Na het Low Car Diet 2013 is Unilever het vervolgtraject met Urgenda ingegaan. Unilever neemt nu een aantal concrete stappen om haar mobiliteitsbeleid te verduurzamen en CO2 te besparen.”

Henriette Davelaar, PGGM: “Het Low Car Diet als transitie brengt de nieuwste mobiliteitsoplossingen samen. Hierdoor wordt er over het grote geheel nagedacht en niet in afzonderlijke stukjes of alleen over leaseauto’s.”

Het Low Car Diet als transitiemethode biedt werkgevers dus concrete oplossingen, zoals bijvoorbeeld het instellen van een eind mobiliteitsbudget op lease benzine kilometers en veel meer nadruk op de e-bike, het OV en de volledig elektrische auto. (…)’

Video presentatie Low Car Diet 2015

 

Het Low Car Diet start op 9 oktober 2015, de landelijke Dag van de Duurzaamheid

.

Bronnen
Urgenda, persbericht, 6 oktober 2015: Low Car Diet maakt mobiliteitstransitie zichtbaar 
Website Low Car Diet
Social media
#lowcardiet
#dvdd15
www.facebook.com/lowcardiet.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.