‘VVD: van klimaatontkenners naar klimaatopportunisten’

3 januari 2016Amsterdamse D66-raadsleden Jan Paternotte en Marijn Bosman zetten in Trouw een aanval in op de VVD. De VVD heeft een patent op klimaatopportunisme, stellen ze, waarbij politici ‘klimaatverandering weliswaar willen erkennen, maar het louter met een forse dosis optimisme bestrijden, zonder serieuze maatregelen’.

Uit het bericht in Trouw
‘(…) Mark Rutte en de zijnen zijn van klimaatscepsis geëvolueerd tot klimaatopportunisme. Het komt op hetzelfde neer: ons land ligt op koers om de meest vieze plek van Europa te blijven. In 2015 steeg zelfs de Nederlandse CO2-uitstoot, terwijl het gemiddeld in de Europese Unie daalde. (…)’

Paternotte en Bosman hebben onder meer kritiek op staatssecretaris Wiebes van Financiën die elektrische auto’s vanaf 2016 zwaarder belast en minister Kamp die de kolenbelasting afschafte en de belasting handhaaft op zonne-energie van een dak in de buurt.

‘(…) Ook de conservatieve politiek moet nu echt gaan inzien dat een klimaatneutraal land niet spontaan komt aanspoelen op een golf van groene technologie.
Dus VVD: sluit die vieze kolencentrales, maak lokale schone energie belastingvrij, investeer in wetenschappelijk onderzoek en geef gemeenten ruimte om vervuiling tegen te gaan. Dat zou pas echt een vliegwiel zijn voor groene innovatie. (…)’

Bron
Trouw, 31 december 2016: Nederland ligt op koers als vieste plek van Europa

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.