Wedstrijdje doen? Wie genoeg energie bespaart, heeft prijs

11 november 2015Woonstichting De Kernen in Zaltbommel heeft een wedstrijd uitgeschreven onder veertig huishoudens. Wie tien procent bespaart, krijgt 100 euro. Wie meer bespaart 200. 

Uit het bericht van De Kernen
‘(…) Op vrijdag 6 november jl. is De Kernen samen met 40 huishoudens een energiebespaarwedstrijd gestart. Deze wedstrijd gaat een jaar duren. De woningen van de huishoudens die meedoen, zijn recentelijk geïsoleerd en/of hebben zonnepanelen gekregen.
Het doel van deze wedstrijd is mensen bewust te laten worden van het eigen energie verbruiksgedrag. De Kernen investeert miljoenen euro’s in het energiezuinig maken van haar woningen. Wat dit op gaat leveren voor de huurders wordt met behulp van deze wedstrijd nog duidelijker.

Besparing van 10%
De huurders die meedoen, zijn enthousiast. Zij worden uitgedaagd een besparing van minimaal 10% te laten zien in 12 kalendermaanden. Dit is een besparing die haalbaar zou moeten zijn op de energierekening, volgens het onafhankelijke bureau Atriensis, dat de berekeningen gaat maken van de besparingen. Atriensis adviseert en ondersteunt woningcorporaties bij alle vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid. Deelnemers die 10% besparen, krijgen 100 euro cadeau. Deelnemers die meer dan 10% besparen, krijgen 200 euro cadeau. 

Begeleiden
Om mee te kunnen doen, moeten de deelnemers inzicht geven in hun energieverbruik, ook van het jaar ervoor. De Kernen begeleidt alle 40 deelnemers en neemt gedurende het hele jaar maandelijks met hen contact op om het bespaargedrag te blijven stimuleren en de deelnemers enthousiast te houden. (…)’

Bronnen
De Kernen, 9 november 2015: De Kernen zet energie besparen op de kaart
Brabants Dagblad, 9 november 2015: Woonstichting De Kernen in Zaltbommel maakt wedstrijd van energie besparen

Foto: RVO

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.