Weer een stadiondak vol zonnepanelen

Weer een stadiondak vol zonnepanelen

10 december 2015 – Gisteren is in Den Haag de zonne-instasllatie op het KYOCERA-stadion van ADO in gebruik genomen. 

Uit het persbericht van Eneco
‘(…) De installatie is met zijn 2900 panelen één van de grootste gebouw gebonden zonne-energie projecten van Nederland en levert een waardevolle bijdrage aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te maken. ADO Den Haag zal de circa 600.000 kWh groene stroom afnemen die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is omgerekend goed voor het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens en is ongeveer 50% van het jaarlijkse stroomverbruik van de voetbalclub.
KYOCERA heeft de zonnepanelen geproduceerd en geleverd en maakt hiermee haar entree op de Nederlandse markt voor zonne-energie. Eneco investeerde in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. Het is tot nu toe haar grootste zonne-project in eigen beheer. De gemeente Den Haag stelde het dak van het stadion beschikbaar.
Het project voorkomt een CO2-uitstoot van 272 ton per jaar. Dat betekent dat het project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. (…)’

 

Bronnen
Eneco, persbericht, 10 december 2015: 2900 zonnepanelen op dak KYOCERA stadion geïnstalleerd
Foto: Eneco

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.