Wetchecker Energiebesparing biedt inzicht in energie-eisen

Verschillende ministeries hebben samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een Wetchecker Energiebesparing gemaakt om ondernemingen een geïntegreerd overzicht te geven van hun verplichtingen om hun energieverbruik te beperken. 

De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (I&W),  Economische Zaken en Klimaat (EZK), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de RVO hebben een Wetchecker Energiebesparing gemaakt. De Wetchecker combineert regelingen van de betrokken ministeries, zoals het activiteitenbesluit en de erkende maatregelen (EML), het minimale energielabel C voor kantoren in 2023, het energielabel Utiliteitsbouw op transactiemomenten en de energie-audit voor grote bedrijven.

Vijf minuten

Na het invullen van een aantal meerkeuzevragen, krijgt de ondernemer een advies dat past bij het energieverbruik, de omvang en omzet van de organisatie. Het advies verwijst naar de relevante juridische informatie. Wie de energierekening, financiële jaarrekening, het aantal werknemers, het gebouwoppervlak van alle gebouwen en het gebruiksoppervlak van de kantoren bij de hand heeft, zou niet veel meer dan vijf minuten nodig moeten hebben om de regelhulp door te lopen, denkt de overheid. Een energie-expert kan vervolgens met het gegeven advies nagaan hoe deze aan de vereisten voldaan kan worden.

Bronnen:

  • Platform Duurzame Huisvesting, 21 november 2017, ‘Inzicht in verplichtingen met Wetchecker Energiebesparing’
  • RVO.nl, 17 november 2017, ‘Check snel uw wettelijke verplichtingen rond energiebesparing’

Beeld: printscreen Wetchecker

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.