Wind-op-zee: Nederlandse parken straks bij grootste van Europa

26 mei 2016 – De vijf windparken die voor de kust van Zeeland en Zuid-Holland gaan komen zullen straks bij de grootste van Europa horen. Het worden parken van elk 700 megawatt.

Uit een bericht van de Volkskrant
‘(…) De aanleg van vijf windparken van elk 700 megawatt voor de kust van Zeeland en Noord- en Zuid-Holland betekent een enorme economische impuls voor het bedrijfsleven. (…) De Nederlandse windmolenparken behoren straks tot de grootste van Europa. Op dit moment is dat het Britse windpark London Array met een capaciteit van 630 megawatt. De gemiddelde omvang van een vorig jaar in Europa gebouwd windpark op zee, was de helft daarvan.
Het eerste windpark Borssele gaat energie leveren voor 800 duizend huishoudens. In de eerste week van september wordt de tender voor het tweede windpark van 700 megawatt voor de Zeeuwse kust geopend. (…)
De aanleg van vijf windparken van elk 700 megawatt voor de kust van Zeeland en Noord- en Zuid-Holland betekent een enorme economische impuls voor het bedrijfsleven. Op korte termijn worden 2.150 banen gecreëerd in productie, bouw, onderzoek en beleid voor windprojecten op zee. Volgens het ministerie stijgt die werkgelegenheid naar tienduizend banen in 2020.(…)’

Uit een bericht van Duurzaam Bedrijfsleven
‘(…) De twee windparken waarvoor de overheid een tender heeft uitgeschreven, Borssele I en II, zullen elk tot 350 megawatt aan stroom gaan produceren, genoeg om 825.000 huishoudens van stroom te voorzien. Ze komen 22 kilometer van de kust van Zeeland te liggen. (…)’

Bronnen
De Volkskrant, 24 mei 2016: Windpark op Noordzee goedkoper dan verwacht
Duurzaam Bedrijfsleven, 24 mei 2016: Windsector verrast met kostenreductie voor park op Noordzee
Foto: Eneco

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.