‘Windsafari’ in Brabant: ‘Waar zetten we de windmolens neer?’

‘Windsafari’ in Brabant: ‘Waar zetten we de windmolens neer?’

1 juli 2016 – De provincie Noord-Brabant organiseert met een aantal gemeenten een ‘windsafari’: samen met inwoners op stap om geschikte plekken te zoeken voor tientallen windmolens.

Uit een persbericht van de provincie
‘(…) Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert organiseren op 13 en 16 juli een ‘windsafari’ voor inwoners van de gemeenten aan de A16. Een zone aan weerszijden van de A16 is zoekgebied voor de plaatsing van dertig tot veertig windmolens. De provincie onderzoekt welke plekken daarvoor het meest geschikt zijn. Tijdens de windsafari kunnen inwoners zelf ervaren wat het effect is van een windmolen op de directe omgeving. (…) Zij krijgen een rondleiding bij windmolens en kunnen zelf ervaren wat bijvoorbeeld de schaduw-effecten van een windmolen zijn, of meten hoeveel geluid een windmolen maakt. Ook zijn er deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. (…)

Windenergie A16
Provincie Noord-Brabant treedt op verzoek van de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert op als regisseur en initiatiefnemer van het project Windenergie A16. Het gebied aan weerszijden van de A16 is een geschikte plaats voor 100 megawatt aan windenergie. Dat staat gelijk aan dertig tot veertig windmolens. Het is nog niet bekend hoeveel windmolens precies worden geplaatst en op welke locaties. (…)’

 

Bronnen
Provincie Noord-Brabant, 1 juli 2016: Windsafari voor inwoners A16-gemeenten
Foto: Eneco

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.