WNF: ‘Miljoenen mensen deden mee aan Earth Hour’

WNF: ‘Miljoenen mensen deden mee aan Earth Hour’

21 maart 2016 – Het Wereld Natuur Fonds noemt de tiende editie van Earth Hour wereldwijd  een groot succes: ‘Miljoenen mensen en veel beroemde bouwwerken in 172 landen namen dit jaar deel aan Earth Hour’.

Op veel plaatsen in de wereld gingen zaterdagavond klokslag 20.30 uur de lichten een uur uit voor Earth Hour.

Uit een bericht van WNF
‘(…) Door een uur de lichten te doven wordt massaal het signaal afgegeven dat er meer actie nodig is tegen opwarming van de aarde. (…) Vele landen doen mee met dit gebaar aan de planeet aarde. De altijd uitgelichte Tafelberg in Kaapstad was in het donker gehuld, de Akropolis in Athene was een uur onverlicht en het Sydney Opera House was een uur lang ondergedompeld in de duisternis. Ook doofden de lichten op de Golden Gate Bridge in San Francisco en het Empire State Building in New York. Earth Hour eindigt deze tiende editie weer in de Stille Zuidzee, waar de bevolking een etmaal geleden het startsein gaf.

Klimaatverandering
Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen voor onze natuur. Hittegolven, droogte, overstromingen, negatieve gevolgen voor onze voedselproductie en gezondheid worden naar verwachting heviger. (…) Om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen moet de wereld zo snel mogelijk overschakelen op hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. (…)
160321-EarthHourNedUntitled-3

Earth Hour in Nederland
Het nationale switch off-moment was deze tiende editie bij het Vredespaleis in Den Haag. (…) Al in de aanloop naar het donkere uur van deze tiende editie was het een drukte van jewelste op social media. Mensen postten dat ze meededen, gaven hun mening, stuurden foto’s of inspireerden anderen om nog mee te doen aan een originele activiteit in het donker. In Deventer was een groot evenement, waarbij veel monumenten en gebouwen in de stad de lichten doofden. In onder meer Breda, Eindhoven en Leeuwarden waren akoestische concerten. Op Terschelling kon gedineerd worden bij kaarslicht. En door het Kralingse Bos in Rotterdam was een avondwandeling. Ook dit jaar gingen de lichten weer uit van herkenbare punten als het paleis van Koning Willem II in Tilburg, het koninklijk paleis in Amsterdam, de Domtoren in Utrecht en de Erasmusburg in Rotterdam. (…)’

Foto’s
Op de site van de NOS zijn foto’s te zien van beroemde bouwwerken waar het licht zaterdagavond uit ging.

Bronnen
WNF, 20 maart 2016: Nederland massaal op zwart tijdens Earth Hour
NOS, 19 maart 2016: Licht uit tijdens tiende editie van Earth Hour

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.