‘Wordt aandeelhouder Shell om Shell sneller duurzaam te maken’

30 maart 2015 – ‘Change the world, buy Shell.’  ‘Follow this’ wil Shell sneller duurzaam maken door massaal aandeelhouder te worden en bestaande aandeelhouders achter dit doel te scharen. 

Website Follow This:
We gaan de wereld sneller duurzaam maken door Shell duurzaam te maken. Dat doen we door massaal aandeelhouder te worden. Shell verdient nu miljarden met olie en gas. Wij willen dat Shell die winst niet langer investeert in nog meer olie- en gasbronnen, maar in nieuwe energiebronnen. Wanneer één van de grootste energiebedrijven ter wereld zijn volle gewicht achter de overgang van fossiele naar duurzame energie zet, gaat die overgang veel sneller. Bovendien houdt Shell dan zijn leidende rol in de energievoorziening. Laten we zorgen dat we trots kunnen zijn op Nederlands grootste bedrijf.
Ons doel is dat de wereld zo snel mogelijk overschakelt op duurzame energie en dat Shell hierin het voortouw neemt. Zo komt het afscheid van fossiele energie veel sneller en verliest Shell zijn leidende positie niet.

Aandeelhoudersvergadering 19 mei

Ons streven is om op Shells aandeelhoudersvergadering op 19 mei namens 10.000 nieuwe aandeelhouders te vragen om een groene koers.

  1. Op de aandeelhoudersvergadering op 19 mei vragen we Shell directeur Ben van Beurden namens jou en 10.000 nieuwe aandeelhouders om het roer om te gooien.
  2. Dan gaan we pensioenfondsen en grote beleggers achter dit doel scharen.

Net zo lang tot Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien. Dat kan al zijn bij een klein deel van de aandelen (zoals we bij ABN Amro hebben gezien), omdat we een voorstel doen waar andere aandeelhouders niet tegen kunnen zijn.
Onze missie is geslaagd wanneer Shells directeur Ben van Beurden zegt: ‘Vanaf nu gaan we alleen nog maar investeren in duurzame energie zodat Shell in 2030 een volledig duurzaam energiebedrijf is.’ Of: Shell gebruikt zijn winsten uit fossiele energie (nu ze er nog zijn) om te investeren in duurzame energie (in plaats van nog meer fossiel).’

 

Bronnen
Website ‘Follow This’, 30 maart 2015
Interview BNR-Nieuwsradio, 23 maart 2015 (de eerste zeven minuten – interview met initiatiefnemer en energiejournalist Mark van Baal)

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.