Wie wordt de nieuwe Amerikaanse minister van Energie?

Wie wordt de nieuwe Amerikaanse minister van Energie?

10 november 2016Er wordt al druk gespeculeerd over de ministersploeg die Trump zal gaan formeren. Voor energie is de meest genoemde naam: Harold Hamm, de baas van het Amerikaanse olie- en gasbedrijf Continental Resources.

Uit een bericht van De Standaard
‘(…) Trump gelooft niet dat de opwarming van de aarde een gevolg is van menselijke activiteiten en dus wil hij opnieuw inzetten op alle soorten energiebronnen. Niet alleen hernieuwbare energie. Momenteel zit Ernest Moniz op deze stoel.
De meest genoemde naam is die van Harold Hamm, de CEO van olie- en gasbedrijf Continental Resources. Hamm is een van de rijkste Amerikanen op deze planeet dankzij een vermogen van ruim 11 miljard dollar. Hij is een oude vriend van Trump en drukte zijn stempel op de campagne met zijn visie op het energiebeleid. Het alternatief is voormalig medewerker van George Bush Senior Robert Grady. (…)
Elke nieuwe minister moet eerst een stemming (met een gewone meerderheid) in de Senaat doorstaan vooraleer hij of zij de eed aflegt en officieel kan starten. (…)’

 

Bronnen
De Standaard, 9 november 2016: Miljonairs en oude bekenden: dit zijn de kandidaat-ministers van ‘Team Trump’
Foto: Continental Resources

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.