Zaterdag geeft TenneT kijkje achter de schermen

17 mei 2017Op zaterdag 20 mei geeft TenneT op vijf locaties een kijkje achter de schermen bij de aanleg van nieuwe elektriciteitsinfrastructuur. De netbeheerder laat onder meer zien hoe het nieuwe hoogspanningsstation bij Breukelen wordt gebouwd en hoe de Randstad 380 kV Noordring – een belangrijke nieuwe hoogspanningsverbinding – wordt aangelegd.

Uit een bericht van TenneT
‘(…) Samen met zijn aannemers biedt TenneT een uniek kijkje in de keuken, want als de projecten klaar zijn, zijn ze óf niet meer zichtbaar (bij kabels) of er staat stroom op zodat je ze niet meer van dichtbij kunt bekijken.
Kom je ook naar de Dag van de Bouw? Voor TenneT-projecten en andere mooie bouwinitiatieven vind je meer informatie op debouwmaakthet.nl Daar kun je de locaties ook via google maps vinden.

Welke projecten kun je bekijken?

Retrofit: vervanging 150 kV kabels
Om een betrouwbaar en veilig elektriciteitsnetwerk te kunnen garanderen is continu onderhoud aan het hoogspanningsnet noodzakelijk. De kabels tussen hoogspanningsstation Venserweg en hoogspanningsstation Bijlmer-zuid zijn toe aan vervanging en worden daarom vernieuwd. (…)

Nieuwbouw station Breukelen-Kortrijk
Om de leveringszekerheid van ons net te garanderen werken we aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet. Ook in Breukelen-Kortrijk. Hier koppelt TenneT het regionale 150 kV-net aan het landelijke 380 kV-net met een compleet nieuw hoogspanningsstation. Joulz bouwt het station samen met TenneT. (…)

Aanleg nieuwe hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel
TenneT en Amprion bouwen een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding van Doetinchem naar Wesel: de vierde hoogspanningsverbinding tussen Nederland en Duitsland. Dat doen we met de combinatie Dura Vermeer-SPIE. TenneT legt het deel van Doetinchem tot aan de grens aan, het Duitse Amprion verzorgt de aanleg van het traject grens-Wesel. (…)

Open Dag converterstation DolWin3 in Heede (Duitsland)
Net over de grens bij de provincie Groningen in het Duitse Dörpen West (in Heede) organiseert TenneT zaterdag 20 mei een Open Dag Offshore ‘Tag der Offenen Tür’ voor omwonenden. Hier heeft TenneT voor haar offshore projecten de land converterstations van de offshore netaansluitingsprojecten DolWin1 (in bedrijf), DolWin2 (in bedrijf) en DolWin3 (in aanbouw). Nu is er dus de mogelijkheid om het converterstation van binnen te bekijken. (…)

Bron
TenneT, 11 mei 2017: TenneT opent deuren diverse projecten

Foto: Transport van transformator bij Breukelen (TenneT)

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.