Zonnepanelen – ‘Eerste kwartaal 18% meer opbrengst’

Zonnepanelen – ‘Eerste kwartaal 18% meer opbrengst’

3 mei 2017In het eerste kwartaal van 2017 hebben in Nederland de zonnepanelen meer energie opgewekt. De opbrengst voor een gemiddelde zonnepaneel-installatie was 18% beter dan het langjarig gemiddelde. Aldus meldt Essent.

Uit een persbericht van Essent
‘(…) Op woensdag 3 mei is het werelddag van de zon. Hoewel de zon zich op die dag waarschijnlijk weinig laat zien, hebben zonnepanelenbezitters tot nu toe goede zaken gedaan. De zonnige maand maart heeft ervoor gezorgd dat zonnepanelenbezitters in het eerste kwartaal van 2017 meer energie hebben opgewekt. De opbrengst voor een gemiddelde zonnepaneel installatie was 18% beter dan het langjarig gemiddelde. Niet alleen scheen de zon meer dan normaal, ook de hogere instraling zorgde voor goede opbrengsten voor panelenbezitters. Dit vertaalt zich in een lagere energierekening. Dat blijkt uit een analyse van energiebedrijf Essent op basis van het aantal zonuren en instraling, gemeten door het KNMI.

Vooral maart zonniger
Een zonnepaneel wekt ook stroom op als het bewolkt is. De opbrengst is echter wel hoger bij ideaal weer: volle zon. In de eerste drie maanden van 2017 heeft de zon 321 uur geschenen. In dezelfde periode in 2016 was dit 307 uur. Februari 2017 was minder zonnig (60 uur) dan de norm (85 uur). Vooral maart was een stuk zonniger dan vorig jaar. In maart scheen de zon 176 uur, terwijl dit vorig jaar 143 uur was. Het langjarig gemiddelde gaat uit van 280 zonuren in het eerste kwartaal van een jaar. Dit betekent voor eigenaren van een gemiddelde zonnepaneleninstallatie een opbrengst van 10 euro meer dan normaal. (…)’

 

Bronnen
Essent, 2 mei 2017: Hogere opbrengst voor zonnepanelenbezitters in eerste kwartaal
Foto: Essent

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.