‘Zonnepanelen huren kan nieuwe trend worden’

150912-Zonne-energie

18 september 2015 – De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) biedt sinds gisteren in heel Nederland zonnepanelen te huur aan. ‘Dit zou zomaar een nieuwe trend kunnen worden’, zegt NLE.

NLE heeft een onderzoek laten doen door PanelWizard en daaruit blijkt dat zeventig procent van de huiseigenaren de investering voor de aanschaf van zonnepanelen te fors vindt. Naar aanleiding van het onderzoek heeft NLE een proef gedaan met  het verhuren van zonnepanelen. Die proef leidt nu tot het landelijk aanbod ‘Zon erbij’.

Uit een bericht van NLE
‘(…) Hoewel de behoefte er wel is, wordt volgens NLE-oprichter Harald Swinkels in Nederland nog te weinig van de potentie van zonne-energie benut. “Een aannemelijke verklaring hiervoor zijn de relatief hoge kosten die je moet maken om te beginnen met je eigen energie-opwekking. De aanschafprijs van een set zonnepanelen en de terugverdientijd die soms langer dan 10 jaar is, zijn bezwaren die wij al hoorden bij eerdere zonne-energieproposities.”
NLE stelde bovendien in het voorjaar van 2015 de volgende vraag aan haar innovatiepanel: welke producten of diensten, naast elektriciteit en gas, zouden jullie het liefste toegevoegd willen zien aan ons aanbod? De optie voor verhuur van zonnepanelen scoorde veruit het hoogst. Op basis van deze input werd ‘Zon erbij’ ontwikkeld en allereerst aangeboden en getest onder de leden van het innovatiepanel.
“De pilot wijst uit dat dit zomaar een nieuwe trend zou kunnen worden”, aldus Swinkels. “Ruim 10% van de verzonden e-mails met het ‘Zon erbij’-aanbod, leidde binnen één week al tot een serieuze offerte-aanvraag.” NLE is blij verrast met de resultaten van de pilot en gaat de propositie zeer waarschijnlijk beschikbaar maken voor alle Nederlandse huishoudens. “We zouden het geweldig vinden als dit tot een nieuwe, grote stap in de verduurzaming van Nederland kan leiden.”
Ook uit het PanelWizard-onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de Nederlandse woningeigenaren voordelen ziet in een dergelijke zonnepanelen-huurconstructie.
(…) NLE werkt voor ‘Zon erbij’ samen met Suniverse, die beschikt over jarenlange ervaring in de zonnepanelenbranche. Het huurcontract ontzorgt de klant volledig; Suniverse financiert, installeert, houdt de panelen op afstand in de gaten en verhelpt eventuele defecten als die zich voordoen. Huurders kunnen de panelen gedurende het contract op elk moment overkopen, overdragen aan nieuwe bewoners, meeverhuizen en zelfs laten upgraden naar de nieuwste technologie. (…)’

Op 6 oktober houdt NLE in Rotterdam een informatieavond over het huren van zonnepanelen.

Bronnen
NLE, 16 september 2015: Zonnepanelen huren wordt nieuwe trend
Informatie over ‘Zon erbij’
I
nformatie over Suniverse, zonnepanelenverhuurder
Foto TNO

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.