Zonnepanelenverkopers stellen terugverdientijd te zonnig voor

17 maart 2016 Zonnepanelenverkopers rekenen met te hoge stroomprijzen en komen zo bij hun verkooppraatje op een te korte terugverdientijd voor de klant. Dat concludeert vergelijkingssite Easyswitch na het opvragen van tien offertes. 

Erg grootschalig is het onderzoek niet: Easyswitch vroeg tien offertes aan bij verschillende zonnepanelenverkopers. Allemaal voor hetzelfde huis.

In de terugverdientijd speelt het stroomtarief een belangrijke rol. Hoe hoger dat tarief, hoe eerder het zonnepaneel zichzelf heeft terugverdiend. In 7 van de 10 opgevraagde offertes werd met een tarief van 23 cent gerekend. Terwijl het huidige tarief 19 cent is en er zelfs een ‘actietarief’ te vinden is van 17 cent.

Uit het bericht van Easyswitch
‘(…) De zonnepanelen verkopers hebben een gemiddelde terugverdientijd van 7,65 jaar. Als zij met het huidige tarief hadden gerekend zou het een terugverdientijd van 9,78 jaar zijn, een verschil van meer dan twee jaar. Met het actietarief ligt het nog hoger, namelijk 10,24 jaar. (…)’

Dat niet alleen de zonnepanelenverkopers hun eigen belang hebben, maar ook Easyswitch, blijkt verderop in het bericht van de vergelijkingssite.

‘(…) Wie graag wil besparen doet er goed aan om elk jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier, zegt EasySwitch.nl oprichter Jelle Feenstra. “Door elk jaar over te stappen bespaar je net zo veel als in één jaar zes zonnepanelen op je dak én hoef je géén investering te doen.” (…)’

Bron
Easyswitch, 15 maart 2016: “Zonnepanelen verkopers bedriegen klanten”

Foto: Solar Spirit

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.